KALEM SENDE

"Kalem Sende" İle Öğrenciler Arası Bilgi Paylaşımında Yeni Bir Dönem

Şehit Abdullah Ömür İlkokulu öğrencileri, "Kalem Sende" adlı özgün bir akran öğrenmesi etkinliğiyle sınıf içi iletişimi güçlendirmenin ve öğrenciler arası bilgi paylaşımını teşvik etmenin keyfini yaşıyor.

Bu yenilikçi etkinlikte öğrencilere dağıtılan kalem, sadece bir yazı aracı olmanın ötesinde bir anlam taşıyor. Kalem alan her öğrenci, bir öğretmen rolünü üstleniyor ve kendi bilgi ve deneyimlerini sınıf arkadaşlarıyla paylaşıyor.

"Kalem Sende" etkinliği, öğrencilere sadece teorik bilgileri değil, aynı zamanda pratik uygulamaları da paylaşma fırsatı tanıyarak yaparak yaşayarak öğrenme konseptini güçlendiriyor. Öğrenciler, kendi alanlarındaki bilgileri diğer arkadaşlarına aktararak öğrenmeyi derinleştirirken, aynı zamanda özgüvenlerini geliştirme şansı buluyorlar.

Bu etkinlik, sınıf içi iletişimin artmasına, öğrenciler arasındaki dayanışmanın güçlenmesine ve bilgi paylaşımının önemine vurgu yaparak öğrencilerin birbirleriyle daha yakın bir şekilde çalışmalarını sağlıyor. "Kalem Sende" ile öğrenciler arasında oluşturulan bu özel öğrenme ortamı, sınıf içindeki sosyal bağları güçlendiriyor.

Sınıf öğretmenimiz Hülya DEMİR, "Kalem Sende" etkinliğinin öğrencilerin öğrenme deneyimini zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca öğretmenimiz Hülya DEMİR, öğrencilere etkileşimli ve katılımcı bir öğrenme ortamı sağlandığını, benzer etkinliklerin gelecekte de teşvik edileceğini ve öğrenci katılımının artırılacağını vurgulayarak, öğrencilere bu tür etkinliklere aktif bir şekilde katılmaları için teşvikte bulundu.

"Kalem Sende" etkinliği, öğrencilerin birbirleriyle olan etkileşimini artırmanın yanı sıra, öğrenmeyi eğlenceli ve etkileşimli hale getirerek öğrencilerin sınıf ortamında daha aktif bir rol almasını sağlıyor.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, bu güzel çalışmaların devamını diliyoruz.

11-01-202411-01-202411-01-202411-01-202411-01-2024

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 15:08 - Görüntülenme: 49