Okulumuz Öğrencilerinden Çevre Dostu Girişim: Geri Dönüşüm Malzemelerinden Kuş Evleri

Şehit Abdullah Ömür İlkokulu öğrencileri, çevreye duyarlılık ve doğaya olan sevgilerini birleştirerek geri dönüşüm malzemelerinden kuş evleri yaparak çevre dostu bir projeye imza attı.

Öğrencilerimiz, atık malzemeleri kullanarak doğanın korunmasına ve kuşların yaşam alanlarının artırılmasına katkıda bulunmayı amaçladı. Proje kapsamında öğrenciler, okulun geri dönüşüm kutularından toplanan kağıt, karton ve plastik malzemeleri kullanarak yaratıcı ve dayanıklı kuş evleri ürettiler.

Bu çevre dostu girişim, öğrencilere sadece geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda doğal yaşamın korunması ve kuşların çeşitli türlerinin daha güvenli alanlarda barınabilmesi için önemli bir adım oldu.

[Okul Adı] öğrencileri, projenin sadece geri dönüşüme değil, aynı zamanda doğaya duyulan sevgiye ve merhamete de vurgu yaparak, öğrenciler arasında çevre bilincinin artmasına katkı sağlamayı hedefledi. Proje kapsamında yapılan kuş evleri, okul bahçesine yerleştirilerek kuşların rahatça barınabileceği alanlar oluşturuldu.

Öğrencilerimiz , bu tür projelerin çevre bilincinin artmasına ve doğanın korunmasına katkı sağlayan önemli adımlar olduğunu vurgulayarak, benzer etkinliklerin devam edeceğini belirttiler. Ayrıca, öğrenciler, toplumun daha geniş bir kesimine çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak için bu tür etkinliklere devam etme kararı aldılar.

Bu anlamlı proje, gençlerin çevre sorunlarına duyarlılık kazanmalarına ve çevreyi korumaya yönelik sorumluluklarını yerine getirmelerine olanak sağladı.Öğrencilerimize ve projeyi gerçekleştiren öğretmenimiz Metin TÜRKOĞLU'na bu değerli projeleri teşekkür ediyor, benzer çevre dostu çalışmaların devam etmesini diliyoruz.

11-01-202411-01-202411-01-202411-01-2024

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 14:54 - Görüntülenme: 23