SAKARYA / ADAPAZARI - Şehit Abdullah Ömür İlkokulu

Okulumuzdan Örnek Bir Enerji Verimliliği Çalışması: 4/A Sınıfından Harika Etkinlikler

Okulumuz, çevresel sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor! Bu sefer, değerli öğretmenimiz Metin Türkoğlu öncülüğünde 4/A sınıfı öğrencileri, enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak ve tasarruf alışkanlıklarını benimsemek adına büyük bir adım attı.

Sınıfımızın enerji verimliliği konusundaki çalışması kapsamında, öğrencilerimiz:

• Sınıflarda ve koridorlarda doğal ışığı daha etkin kullanmanın yollarını araştırdı.
  • Işıkları bilinçli bir şekilde kullandı ve kullanılmayan zamanlarda kapatma alışkanlığı kazandı.
  • Daha az enerji tüketen ampullerle sınıf aydınlatmasını güçlendirdi.
  • Bilgisayar ve akıllı tahtaları kullanmadıkları zamanlarda fişlerini çekerek enerji tasarrufu sağladı.

Metin Türkoğlu, öğrencilerin bu projede gösterdikleri özveri ve enerji verimliliği konusundaki bilinçlerinden dolayı gurur duyuyor. "Öğrencilerimiz, çevreye duyarlı bireyler olmanın ve enerji tasarrufunun toplum için ne kadar önemli olduğunu anlamalarını sağladılar. Umarım bu örnek çalışma, diğer sınıflara da ilham olur," dedi.

Enerji verimliliği konusundaki bu anlamlı adıma katkıda bulunan tüm 4/A sınıfı öğrencilerine ve öğretmenimize teşekkür ederiz. Bu projenin, okulumuzda ve toplumumuzda daha geniş bir farkındalık yaratmasını dileriz!

12-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-2024

Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 18:39 - Görüntülenme: 88