Dönem Sonu Etkinliklerinin "4. Gününde Öğrenciler, Perşembe Pazarı Gezisiyle Eğlenceli Anlar Yaşadı"

"4. Günde Öğrenciler, Perşembe Pazarı Gezisiyle Eğlenceli Anlar Yaşadı"

Okulumuzda düzenlenen 2023/2024 eğitim-öğretim yılı dönem sonu etkinlikleri kapsamında 4. gün, öğrencilerimiz için keyif dolu bir gezi günü olarak geçti. 4/A sınıfı öğretmenimiz Metin Türkoğlu rehberliğinde öğrenciler, Perşembe Pazarı'na unutulmaz bir gezintiye çıktılar.

İlk derste başlayan gezi, öğrencilere hem pratik alışveriş deneyimi yaşatmak hem de sosyal etkileşimlerini güçlendirmek amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, rehberleri eşliğinde pazarda sebze-meyve alışverişi yaparak sağlıklı beslenmenin önemini öğrenirken, aynı zamanda alışverişin inceliklerini deneyimleme fırsatı buldular.

Ayrıca 3/C sınıfı öğrencilerimiz; Taylan Tetik öğretmenleri eşliğinde market alışverişi yapma deneyimi yaşadılar. Alışveriş sırasında öğrenciler, temel alışveriş becerilerini geliştirmenin yanı sıra, günlük yaşantılarında karşılaşabilecekleri durumlarla başa çıkma konusunda pratik kazanma fırsatı buldular.

Taylan Tetik öğretmenimiz, öğrencilere alışveriş listesi oluşturmayı, bütçe planlamasını ve sağlıklı ürün seçimini öğretirken, aynı zamanda öğrencilere sosyal etkileşim becerilerini geliştirme imkanı tanıdı. Gezi sırasında öğrenciler, hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim yaşayarak öğrenmenin ne kadar keyifli olabileceğini keşfettiler.

Market gezisinin ardından öğrenciler, edindikleri bilgilerle dolu dolu bir gün geçirerek okula döndüler. Taylan Tetik öğretmenimizin rehberliğinde gerçekleşen bu etkinlik, öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırmanın yanı sıra öğrenmeyi eğlenceli hale getirme amacını taşıdı.

Ardından, öğrenciler oyun parkına yönlendirildi. Parkta doyasıya eğlenen öğrenciler, güzel hava koşullarının tadını çıkararak birbirleriyle arkadaşlık bağlarını güçlendirdiler. Metin Türkoğlu öğretmenimiz, öğrencilere parkta keyifli zaman geçirmeleri için eşlik ederek onların güvenliğini sağladı.

Gezi sonunda öğrenciler, hem alışverişin hem de oyunun tadını çıkararak okula döndüler. Perşembe Pazarı gezisi, öğrencilere günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlarla başa çıkma becerileri kazandırmanın yanı sıra, eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunarak eğitim-öğretim yılına renkli bir veda imkanı tanıdı.

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 19:16 - Görüntülenme: 33