SAKARYA / ADAPAZARI - Şehit Abdullah Ömür İlkokulu

OKULUMUZDA DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA COŞKULU DEDE KORKUT HİKAYELERİ ETKİNLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında, okulumuzun 2/A sınıfı öğrencileri, büyük bir coşkuyla Dede Korkut Hikayeleri ile ilgili özel bir sanat etkinliği gerçekleştirdi. Öğrenciler, geleneksel Türk kültürünü yaşatma ve öğrenme amacını taşıyan etkinlikle hem eğlendiler hem de kültürel bir deneyim yaşadılar.

Öğrencilerin Yaratıcılığına Sanat Etkinliğiyle Destek

2/A sınıfının öğrencileri, öğretmenleri Hicran Çavuş Üstüntepe rehberliğinde, Dede Korkut Hikayeleri'nden ilham alarak kendi sanat eserlerini oluşturdu. Resim, el sanatları ve drama gibi farklı sanat disiplinlerini içeren etkinlik, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanıdı.

TRT Çocuk Dede Korkut Hikayeleri Çizgi Filmiyle Buluştu

Etkinlik kapsamında öğrenciler, Türk kültürünün önemli öğelerinden olan Dede Korkut Hikayeleri'ni daha yakından tanımak adına TRT Çocuk'ta yayınlanan Dede Korkut Hikayeleri çizgi filmini izlediler. Öğrenciler, bu etkileyici hikayelerle hem eğlendi hem de kültürel birikimlerine yeni katkılarda bulundular.

Öğrenci ve Öğretmenlerin Katılımıyla Renklenen Etkinlik

Okulumuzdaki bu özel etkinlik, öğrencilerin kültürel değerlere duyarlılık kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında gerçekleştirilen birçok etkinlikten sadece biriydi. Öğrenci ve öğretmenlerin aktif katılımı, etkinliği renklendirdi ve birlikte öğrenme ortamını güçlendirdi.

Okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerin gösterdiği ilgi ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kültürümüze sahip çıkmanın ve onu yaşatmanın önemini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

15-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-2024

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 18:46 - Görüntülenme: 51